Nieuws van Bonaire

Bonaire in de spotlights met de Forsa PWA Worldcup Freestyle

Bonaire in de spotlights met de Forsa PWA Worldcup Freestyle

Foto’s C. Douma

Kralendijk – Het PWA-Wereldkampioenschap freestyle-windsurfen dat van 9 tot 13 april op Bonaire wordt gehouden belooft een enorm spektakel te worden.

Rocargo

Niet alleen omdat de beste windsurfers ter wereld naar het eiland komen, maar vooral omdat het dankzij de betrokkenheid van de Forsa methode een heel bijzondere editie gaat worden. Vandaar de naam van het evenement: Forsa PWA Worldcup.

Forsa is de methodiek die op Bonaire wordt toepast om jongeren te activeren, zelfvertrouwen en teamgeest te helpen stimuleren en verantwoordelijkheid voor zichzelf en anderen te nemen. Maar bovenal een methode die het WIJ gevoel bij jongeren stimuleert. Bonaire in de spotlights met de Forsa PWA Worldcup Freestyle

Centraal staan uiteraard de wedstrijden. Daarvoor komen 42 topsporters uit 15 verschillende landen naar het eiland om het op te nemen tegen Bonaires eigen toptalenten Taty, Tonky, Amado, Youp, Kiri en Aron. Op Bonaire wordt het nieuwe worldcup seizoen geopend. Daarna trekt de PWA tour de hele wereld over.

Naast de wedstrijden zullen er iedere dag site-events zijn. Elke ochtend worden 100 leerlingen van alle scholen naar Sorobon gebracht om daar mee te doen aan activiteiten. Die activiteiten worden aangeboden door stichting Forsa, Jong Bonaire, MBO sport en de landmacht uit Curacao en een legertje vrijwilligers.

Het evenement is mede mogelijk gemaakt door steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en een groot aantal (lokale) sponsoren.

Het is voor de vierde keer dat Bonaire een PWA-worldcup host, maar niet eerder werd het zo groots aangepakt.

De Professional Windsurf Association (PWA) komt met een extra groot team onder wie een expert op het gebied van online media. Het is de bedoeling om Bonaire gedurende het evenement via een livestream in de spotlights te zetten. Speciaal hiervoor komen er cameramensen uit Nederland over om het lokale mediateam te ondersteunen. Ben Proffitt, een grote naam in de windsurfwereld, zal het commentaar verzorgen.

Speaker op het strand en ’s avonds bij de Islander is Bonaires eigen Stepherd Cheppie Gustowski die op dit moment een media-opleiding in Nederland volgt. Hij komt voor het evenement terug om onder andere de taak van MC op het strand op zich te nemen.

Om het event een speciale touch en herkenbaarheid te geven heeft Coen van Gennip van Flowcreatego een music-track geproduceerd die is  ingezongen door musicalster Chaira Borderslee. Bonaire in de spotlights met de Forsa PWA Worldcup Freestyle

Het organisatiecomité is het ministerie en de sponsoren dankbaar voor hun steun, evenals de vele andere organisaties en vrijwilligers die op welke manier helpen om er SAMEN een prachtig evenement van te maken waarmee Bonaire de wereld laat zien waartoe het in staat is.

Deel dit artikel