Nieuws van Bonaire

Afsluiting Talentenschool met certificaatuitreiking in Rincon

Kralendijk – Afgelopen maandag 25 maart was de officiële afsluiting van het pilotprogramma “Talentontwikkeling” bij de naschoolse opvang in Rincon. Deze week was de laatste bijeenkomst van het 10 weken durende talentenprogramma en kregen 15 leerlingen hun certificaat.

In de afgelopen periode van januari tot begin maart hebben op de naschoolse opvang bij Kolegio San Luis Bertran in totaal 15 kinderen van groep 7 en 8 zich twee maanden inspannen om hun talenten te leren kennen. De leerlingen hebben middels oefeningen, spellen en gesprekken inzicht gekregen in hun persoonlijke kwaliteiten. Doel was om beter te begrijpen welke vaardigheden ze hebben en deze kwaliteiten zo goed mogelijk in te zetten.

Rocargo

Tevens hebben de leerlingen hun eigen Talentenpaspoort gemaakt. In dit paspoort hebben ze een portfolio gemaakt van hun vaardigheden. Leerkracht Darlene en begeleider juffrouw Greta hier op de foto met de leerlingen met hun certificaten en Talentenpaspoort.

De stichting Jongeren en Toekomst (Fundashon Hobenan i Futuro) is afgelopen jaar opgericht om jongeren op Bonaire te helpen hun toekomst te ontdekken en hun eigen vaardigheden te herkennen. De pilot in Rincon was de try-out van een groter programma. Volgend schooljaar zal op meerdere locaties het Talentenprogramma worden aangeboden.

 

Rocargo
Deel dit artikel