Nieuws van Bonaire

Zorg en Welzijn Groep (ZW- Groep) geeft aandacht Internationale dag van Down Syndrome

Zorg en Welzijn Groep (ZW- Groep) wens aandacht te besteden vandaag, 21 maart aan de internationale dag van Down Syndrome. Dit jaar, 2019 is de thema “Leave no one behind”, met als doel om tot totale inclusie te komen. Het is de bedoeling om te wijzen dat ieder met down syndrome moet de mogelijkheid krijgen om een fatsoenlijk leven te hebben, net als anderen.

Dit jaar Down Syndrome International, heeft op deze dag een campagne Lots of Socks! Het doel hiervan is om aandacht te besteden aan personen met een down syndrome. Door sokken te dragen die niet gelijk zijn en met verschilde kleuren is, om stil te staan aan diversiteit. Degenen met down syndrome hebben de recht om gelijke kansen te krijgen om te ontwikkelen, zonder gediscrimineerd te worden. En naast dit is het ook belangrijk om te herinneren dat wij uniek zijn. En we moeten niet vergeten dat het meedoen met deze campagne, is een vorm om te laten zien dat jij ook opkomt voor degenen met down syndrome.

Vergeet niet om, je sokken ongelijk en/ of verschillende kleuren te dragen, waar je naartoe gaat vandaag en neem een foto en/ of video en deel deze op sociale media. Bonaire laten we stil staan aan de thema “Leave no one behind”, zeker gezien dat we ook geloven in een totale inclusie.

Deel dit artikel