Politiek & Bestuur

Nina den Heyer (MPB) grootste stemmentrekker

Nina den Heyer heeft met afstand het grootste aantal voorkeurstemmen gehaald.
Nina den Heyer

Nina den Heyer heeft met afstand het grootste aantal voorkeurstemmen gehaald.

Harald Linkels

Kralendijk- Hoewel veel mensen al verwachtten dat de nummer 2 op de kieslijst van de Movementu di Pueblo Boneriano (MPB) goed zou scoren, blijkt Nina den Heyer met afstand de meeste voorkeursstemmen te hebben gehaald van alle politici die hebben deelgenomen aan de verkiezingen voor de Eilandsraad.

Opvallend is dat Den Heyer met 1082 voorkeursstemmen ook partijleider Elvis Tjin-Asjoe ver achter zit laat. Tjin-Asjoe behaalde in totaal bijna de helft van het aantal stemmen van Den Heyer, namelijk 629.

Verder valt op dat ook de lijsttrekkers van de Democratische Partij, Clark Abraham (874 voorkeursstemmen) en de UPB, James Kroon (786) Tjin-Asjoe achter zich laten als het gaat om het aantal persoonlijke stemmen.

Naast de lijsttrekkers zijn de kandidaten met het grootste aantal voorkeursstemmen Hennyson Thielman (MPB, 291 stemmen), Daisy Coffie (236 stemmen), Benito Dirksz (PDB, 231 stemmen).

Bij de kleinere partijen werden de meeste voorkeursstemmen gehaald door Aljano Emerenciana (1 Union pa Pueblo, 172 stemmen).

Opvallend is verder het relatief kleine aantal stemmen (157) dat werd behaald door lijsttrekker Robby Beukenboom van de van de PDB afgesplitste FSP. Naast Beukenboom was de grootste stemmentrekker binnen de FSP huidig gedeputeerde Edsel Cicilia, die en totaal van 81 stemmen behaalde.

Deel dit artikel