Nieuws van Bonaire

Liseo en SLP wederom Basiskwaliteit!

Inspecteurs Vincent Holslag en Wibbo van der Es-

Inspecteurs Vincent Holslag en Wibbo van der Es-

 

Door Frans van Efferink, Algemeen Directeur SGB

Kralendijk – Afgelopen dagen kregen de unit Liseo (MAVO, HAVO en VWO) en Speciale Lesplaatsen (o.a. internationale schakelklas) bezoek van twee Onderwijs inspecteurs uit Nederland. Wibbo van der Es en Vincent Holslag.

Zij namen een volledig onderzoek af op beide scholen. Dit betekent in de praktijk veel lesbezoeken en praten met leerlingen en docenten. Maar ook onderzoek naar de veiligheid op school. De conclusie was ook deze keer weer, net  als anderhalf jaar geleden, dat de scholen de basiskwaliteit toegekend krijgen. Een heel belangrijke uitspraak omdat de inspectie uit Nederland hiermee wederom verklaart dat de SGB een scholengemeenschap is waar de kwaliteit niet onder doet voor die van Nederlandse scholen.

Met name werd de kwaliteitszorg geroemd. De scholen doen zelf veel aan kwaliteitsverbetering. De inspecteurs hebben geconstateerd dat de leerlingen op beide scholen hard werken en dat de lessen interessant zijn en goed worden gegeven. De inspecteurs schrijven woensdag a.s. hun rapport dat ongeveer over 9 weken gepubliceerd zal worden op de onderwijssite van de inspectie. Kortom, de twee VO scholen kunnen weer verder werken om de kansen van de jeugd van Bonaire te verbeteren. Het MBO en het VMBO kregen dit keer alleen een voortgangsgesprek omdat de inspectie hier vorig jaar uitgebreid onderzoek gedaan heeft. Ook dit voortgangsgesprek gaf de inspectie veel vertrouwen dat het met de basiskwaliteit hier wel goed zit.

Deel dit artikel