Nieuws van Bonaire

Eilandbestuur laat kruising Hanchi Amboina/Kaya Papa Cornes opnieuw aanleggen

Kralendijk – Op maandag 18 maart 2019 is het bestuurscollege gestart met het opnieuw aanleggen van de kruising Hanchi Amboina/Kaya Papa Cornes.

Rocargo

De afgelopen jaren is de verkeersintensiteit op de Kaya Papa Cornes enorm toegenomen. Volgens de verkeerspolitie is deze kruising het meest problematische gedeelte van de Kaya Papa Cornes als het gaat om verkeersveiligheid. De meeste ongelukken die vorig jaar op deze kruising plaatsvonden hadden persoonlijk letsel als gevolg.

In haar streven om de verkeersveiligheid te bevorderen heeft het bestuurscollege de kruising laten aanpassen met een zgn. ‘drempel plateau’ (een lichte verhoging van het wegdek). Hierdoor zal de snelheid van het verkeer afnemen, zodat zowel de verkeersveiligheid als de veiligheid van de omwonenden toeneemt.

De werkzaamheden i.v.m. deze aanpassing zullen twee weken duren en het bestuurscollege vraagt om begrip voor de mogelijke overlast.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo