Bonaire

Pensioenkoepel CaPAs organiseert seminar op Bonaire: ‘Sociale Zekerheidsstelsel van de Toekomst’

Congres CaPas op 21 maart 2019

Het seminar dat vorig jaar nog op Curaçao plaatsvond, vindt dit jaar op Bonaire plaats in het Courtyard Hotel. Foto: CaPAs.

Kralendijk- Kralendijk- Op 21 maart aanstaande zal pensioenkoepel Caribbean Pension Fund Association (CaPAs) haar vierde seminar houden. Dit jaar wordt het seminar op Bonaire gehouden, in het Courtyard by Mariott.

Het thema van dit jaar is “Het sociale zekerheidsstelsel van de toekomst”. Het seminar start om 1.30 in de middag en duurt tot 5.30 in de middag. Na afloop zal er nog een borrel zijn en tijd voor netwerken.

Het thema van dit jaar zal worden behandeld in een aantal plenaire sessies en een paneldiscussie. De plenaire sessies worden verzorgd door Jeroen Torken, toezichthouder bij De Nederlandsche Bank (DNB), de heer Simon van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) van Curaçao, hoogleraar University of Curaçao en Erasmus universiteit Rotterdam, de heer Steenbeek en mevrouw Boertje, Chief Customer Officer bij de Social & Health Insurances (SZV) Sint Maarten.

De sprekers zullen, elk vanuit de eigen kennis, kunde en ervaring, hun licht laten schijnen over de uitdagingen die zij zien als het gaat om het zekerheidsstelsel van de toekomst. Onder meer zal worden gekeken naar de rol die zowel sociale verzekeringsbanken als pensioenfondsen hebben om ervoor te zorgen dat zij die dit het hardste nodige hebben, kunnen terugvallen op een benodigd vangnet aan sociale zekerheid. Een uitdaging hierbij is het betaalbaar houden van de systemen, terwijl toch zekerheden worden geboden die een menswaardig bestaan garanderen voor de inwoners van onze eilanden. Dit vraagstuk raakt ook het thema van de solidariteit, die -zo lijkt het soms- steeds meer onder druk komt te staan.

Aanmelden kan nog
Geïnteresseerden dienen zich vooraf aan te melden via http://bit.ly/CAPAS2019
en de betaling dient met creditcard te worden voldaan. De toegangsprijs is USD 125. Indien deelnemers werkzaam zijn bij één van de leden van CaPAs of werkzaam bij één van de sponsoren dan betaalt men maar USD 100 met gebruik van de kortingscode. De kortingscode die u dient te gebruiken bij het aanmelden op de site kunt u bij het secretariaat van CaPAs opvragen door een mail te sturen naar secretariaat@pensioenkoepel.org of u kunt de code telefonisch opvragen door te bellen naar +5999 738 8030.

Rocargo
Deel dit artikel