Nieuws van Bonaire

Rijksvastgoedbedrijf start met ontmanteling oude gevangenis

Vanaf 14 maart 2019 start de eerste fase van de  ontmanteling van de oude gevangenis. De ontmanteling staat gepland in drie fases. Fase één duurt tot 15 april 2019 en betreft het verhuizen van de cel containers en diverse hekwerken.

Om de overlast voor het overige wegverkeer zoveel mogelijk te beperken wordt er een tijdelijke dam gemaakt  vanaf de onverharde weg tegenover de gevangenis naar het terrein van het stadion. De containers zullen met groot vervoer via het stadion terrein naar hun eindbestemming worden gebracht. Ook vindt op het stadionterrein de overslag plaats. Het kan dus zijn dat hier enkele containers tijdelijk neergezet zullen worden.

Het merendeel van de containers zal worden ingezet binnen de muren van de nieuwe gevangenis aan de Plantage Aruba. Daarnaast worden er enkele containers verplaatst naar andere (overheids)instanties, zoals de SGB en Integrale Wijkaanpak. Alle containers en hekwerken worden hergebruikt.

Deel dit artikel