Nieuws van Bonaire

Wetsvoorstel Schadefonds Geweldsmisdrijven aangenomen

Foto – Hoofdofficier van Justitie

 

Door Hoofdofficier van Justitie Bes-Eilanden

Kralendijk – Deze week werd het wetsvoorstel van de minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker om de werking van het Schadefonds Geweldsmisdrijven ook uit te breiden naar Caribisch Nederland door de 1e Kamer aangenomen.

Het Schadefonds Geweldsmisdrijven geeft een eenmalige uitkering aan slachtoffers van geweldsmisdrijven, die hierdoor ernstige lichamelijke en/of psychische problemen of letsel hebben of hebben gehad. Ook nabestaanden kunnen een verzoek tot vergoeding indienen. De wet treedt met ingang van 1 april 2019, maar met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2017, in werking.

Met de politie (KPCN), bureau slachtofferhulp en het Schadefonds Geweldsmisdrijven zijn afspraken gemaakt om de slachtoffers zo snel en zo goed mogelijk te kunnen helpen. Binnenkort worden de eerste verzoeken verwacht.

Vandaag werd het samenwerkingsconvenant ondertekend door Monique de Groot, directeur van het Schadefonds Geweldsmisdrijven en Bote ter Steege, hoofdofficier van justitie BES.

Een geweldige stap voorwaarts als het gaat om de rechten van slachtoffers op Bonaire, Sint Eustatius en Saba!

Zie ook www.schadefonds.nl

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo