Nieuws van Bonaire

Parken van Antriol dragen bij aan gezondheid bewoners

Gedeputeerde Cecilia werkt aan zijn conditie. De overdracht van de toestellen vond plaats op het moment dat gedeputeerde Cecilia, gedeputeerde Kroon en Constantino ‘Patun’ Saragoza gebruik maakten van de toestellen. FOTO : Cliff Frans      

Kralendijk – Antriol levert een waardevolle bijdrage aan de gezondheid van de wijkbewoners, nu er drie parken in de wijk zijn waar kinderen en ouderen gratis gebruik kunnen maken van  toestellen om hun conditie te oefenen.  Zo heeft gedeputeerde Edsel Cecilia van Samenleving en Zorg benadrukt in een toespraak die hij vorige week donderdag hield toen de toestellen voor conditietraining officieel aan Parke Patun Saragoza zijn overgedragen. De officiële overdracht vond plaats op het moment dat gedeputeerde Cecilia, gedeputeerde Kroon en Constantino ‘Patun’ Saragoza gebruik maakten van de toestellen.

De gezondheid van de bevolking ligt het bestuur na aan het hart, het is om deze reden dat het Bestuurscollege zich richt op preventie.  Door fysieke oefeningen te doen, is het voor burgers  mogelijk om aan de conditie te werken en zo overgewicht en diabetes te voorkomen. In Antriol kunnen ouderen, kinderen en jongeren dagelijks gebruik maken van de toestellen die in Parke Chicu Goeloe, Parke Den Stashi en Parke Patun Saragaoza staan. Dankzij de gezamenlijke inzet van Fundashon Antriol Avanti, het Bestuurscollege en het beleid voor integrale wijkaanpak, dienen de parken niet alleen als ontmoetingsplek, maar fungeren ze ook als een plaats met faciliteiten voor het welzijn van alle bewoners.

Met de officiële overdracht van de toestellen bij Parke Patun Saragoza, werd een tour afgerond waarbij gedeputeerde Cecilia en gedeputeerde Kroon samen met leden van de pers de drie parken in Antriol bezochten. Het doel van deze tour was om de positieve ontwikkelingen in de wijk te laten zien. De tour eindigde bij Parke Patun Saragoza. Bij dit park heeft Lupe Martis-Dortalina, voorzitter van Fundashon Antriol Avanti het woord gevoerd en de aanwezigen welkom geheten. Gedeputeerde Cecilia,  gedeputeerde Kroon en icoon Patun Saragoza, de eerste Bonairiaan die meedeed aan de Olympische Spelen, hebben ook het publiek toegesproken.

Het beleid van het Bestuurscollege is erop gericht om ervoor te zorgen dat andere wijken ook dezelfde faciliteiten krijgen zoals dat in Antriol het geval is. Daarnaast is het college bezig met de voorbereidingen om dit jaar de buurtcentra in Nort Saliña, Nikiboko, Tera Kòrá en Antriol te vernieuwen.

Deel dit artikelRocargo

Rocargo

Rocargo