Nieuws van Bonaire

Meeloopdag MBO Bonaire ook dit jaar een succes!

Kralendijk – Op donderdag 28 februari is bij MBO Bonaire de jaarlijkse Meeloopdag geweest. Alle vierdejaarsstudenten van het VMBO en de MAVO zijn in de ochtend naar MBO Bonaire gekomen om daar samen met hun mentoren een kijkje te nemen bij de aangeboden opleidingen. De dag begon ludiek met een toneelstukje over de opleidingen dat werd opgevoerd door de huidige MBO studenten.

Iedere leerling die van de middelbare school komt, is verplicht om een vakdiploma te halen. Het is fijn dat je dit bij MBO Bonaire op je eigen eiland kan doen. Sonja: “Ik dacht naar Nederland te gaan om te studeren, maar ik zie nu vele mogelijkheden op MBO Bonaire!” MBO Bonaire biedt namelijk verschillende opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, dus voor iedereen is een passende keuze beschikbaar!

Na een centrale ontvangst, hebben de leerlingen deelgenomen aan twee workshops van twee verschillende opleidingen naar keuze. Het leuke van de workshops was dat deze volledig waren verzorgd door de huidige studenten van MBO Bonaire. Wie kan er immers beter vertellen hoe het op het MBO is, dan de studenten zelf? Naast een mooi verhaal, waren er ook verschillende activiteiten passend bij de opleiding, dit zorgde voor veel vermaak. Rudo: “ Ik vond het leuk dat het interactief was, we mochten meedoen met filmen!” Ook werden er wedstrijden gedaan om de mooiste servetten te vouwen en werden de studenten op sportief vlak uitgedaagd.

Lennart: “De ochtend was leerzaam, ik heb meer informatie gekregen en kunnen vragen wat ik niet wist.” Elke opleiding had een eigen kraampje waar de leerlingen hun specifieke vragen  over die studie konden stellen. Deze kraampjes werden bemand door zowel studenten als docenten.

MBO Bonaire zorgt er zo voor dat studenten een goed beeld krijgen van wat ze kunnen verwachten als ze na het middelbaar onderwijs een studie gaan volgen. Dit zorgt voor een positieve studiementaliteit en een verlaging van de vroegtijdige uitvallers.

Wil je ook graag weten wat MBO Bonaire aan studies heeft en wat bij jou past? Neem een kijkje op onze website: www.mbobonaire.com. Heb je liever persoonlijk advies, plan dan een gesprek in met een van onze docenten. Ze helpen je graag bij het maken van de juiste studiekeuze. Lees meer over de studiekeuze hulp www.mbobonaire.com/studiekeuzehulp/ of bel voor een afspraak naar 717-8120.

Weet je al welke studie je wilt gaan volgen, kom je dan op zaterdag 6 april naar de inschrijfdag tussen 08:00 en 12:00. Je bent dan van harte welkom op:

MBO Bonaire

Kaya Korona 4

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo