Nieuws van Bonaire

Twee verdachten aangehouden voor overtreding Opiumwet

Twee verdachten aangehouden voor overtreding Opiumwet

Foto Aimed Ayubi live fm

Kralendijk – Op woensdag 27 februari 2019 zijn twee medewerkers van FXDC Post aangehouden op verdenking van drugssmokkel. De aanhoudingen zijn het gevolg van een onderzoek door het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en de Koninklijke Marechaussee (KMar) in samenwerking met het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN). De mannen met de initialen T.G.K. (35) en M.F.A.B. (25) worden er van verdacht dat zij misbruik hebben gemaakt van hun functie bij het postkantoor om verdovende middelen te versturen.

In de loop van het onderzoek werd ruim 5 kilogram cocaïne in beslag genomen die klaar stond voor verzending naar Nederland. De verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd. Opvallend was, dat een groot deel van de cocaïne gereed was voor verzending in enveloppen van de Belastingdienst Caribisch Nederland. Er wordt nader onderzoek verricht naar de herkomst van de drugs en de enveloppen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Deel dit artikel