Nieuws van Bonaire

Project Ondernemerschap op Scholen van start

Project Ondernemerschap op Scholen van start

Kralendijk – In het kader van kinderen ondernemender maken start vanaf 1 maart het project ‘Ondernemerschap op scholen’ op Kolegio Rayo di Solo en Kolegio Strea Brainte.

Binnen het project – georganiseerd door de KvK – worden kinderen uitgedaagd om een succesvol eiland te ontwerpen in het kader van Blue Destination. Op een leuke en spelende wijze maken de kinderen kennis met de wereld van de ondernemer. In teamverband wordt gekeken hoe zo’n Bonaire Blue Destination vakantie-eiland eruit ziet en wat er te doen is. Succes behalen als eiland staat hier centraal, met behoudt van cultuur en natuur.

Het hebben van een ondernemende houding zal binnen dit project continue gestimuleerd worden. Daarnaast doet het project een beroep op het creatief denkvermogen van de kinderen. De leerlingen zullen keuzes leren maken, wat de verantwoordelijkheid betekent die daar bij komt kijken en deze verantwoordelijkheid ook te leren nemen.

Dit eerste project loopt tot eind juni 2019 en bestaat uit verschillende info sessies, met thema’s als ondernemershap, new business development, duurzaamheid, natuur, cultuur en toerisme. Het doel is om het project in 2020 verder uit te rollen over alle scholen.

Deel dit artikel