Nieuws van Bonaire

Foto van flamingo door Jasper Doest is genomineerd voor World Press Photo

Foto van flamingo door Jasper Doest is genomineerd voor World Press Photo

Kralendijk – Afgelopen week is bekend geworden dat een foto van een flamingo uit het Bonaire Wild Bird Rehab genomineerd is voor World Press Photo.

De flamingo werd door Elly Albers naar Curaçao gebracht om daar door dierenarts Odette Doest te worden behandeld. . Doest voerde een operatie uit en maakte speciale schoenen die moesten helpen bij het herstel.

Jasper Doest, professioneel fotograaf, maakte de genomineerde foto. Albers; ”Voor mij vertegenwoordigt deze foto de liefde en het respect voor dieren. Dit kan alleen worden gedaan door een groep mensen met dezelfde liefde voor dieren.”

Het verhaal begint met een bezorgd telefoontje naar de Animal Rescue op Bonaire. Deze brachten de vogel naar de Bonaire Wild Bird Rehab. De flamingo was zwak en ondervoed en ontwikkelde een ziekte aan beide voeten. Er werden telefoontjes gepleegd met dierenarts Doest op Curaçao en er werden foto’s verzonden. Doest wilde de flamingo wel behandelen dus werd de vlucht geregeld.

De grootste uitdaging was het verkrijgen van de export CITES-papieren vanwege de beschermde status van flamingo’s. Met hulp van dhr. van de Slobbe (OLB) en Dhr. Hoedjes (ministerie LNV) werd dit snel geregeld.

De dierenarts op Curaçao heeft speciale sokjes gemaakt om teveel stress op de helende wonden te voorkomen. Albers;” De dierenarts heeft geweldig werk geleverd en de flamingo is inmiddels teruggekeerd naar Bonaire. Momenteel vliegt hij / zij om de paar dagen bij de Bird Rehab binnen voor wat eten.”

Deel dit artikel

RocargoRocargo

Rocargo