Bonaire

PCN bouwt nieuw administratiekantoor

Het pand, dat bestaat uit 2 verdiepingen, wordt opgetrokken in dezelfde stijl als het bestaande PCN kantoor.
Snapshot nieuw pand

Het nieuwe pand, dat bestaat uit 2 verdiepingen, wordt opgetrokken in dezelfde stijl als het bestaande PCN kantoor.

Kralendijk- Pensioenfonds Caribisch Nederland (PCN) bouwt een nieuw administratiekantoor naast het huidige kantoorpand, dat enkele jaren terug ook door het fonds werd aangekocht en gerestaureerd.

Om het nieuwe kantoor te realiseren is het oude gebouw van het Bureau Ziektekostenvoorzieningen (BZV) aangekocht en inmiddels afgebroken. Op de vrijgekomen grond wordt een kantoorpand van twee verdiepingen gebouwd. Op de begane grond komen een aantal parkeerplaatsen en een klein kantoor aan de straatzijde, terwijl de administratie plaats gaat vinden op de tweede verdieping van het te bouwen pand.

Het nieuwe kantoorpand werd noodzakelijk nadat PCN eind vorig jaar het besluit nam de administratie, die tot zover in Nederland werd uitgevoerd, naar Bonaire te brengen. Vanaf 1 januari 2019 is PCN dan ook een zogenaamde zelf-administrend fonds. De verhuizing van de administratie naar het eiland creert in totaal 7 nieuwe arbeidsplaatsen, voor het grootste deel op MBO- en HBO-niveau.

De totale investering voor het nieuwe pand bedraagt ruim 400.000 dollar. Het nieuwe pand werd ontworpen door Bodifee Design. Het bestuur hecht er waarde aan dat het nieuwe pand zo goed mogelijk past binnen het straatbeeld en zo een bijdrage levert aan het aangezicht van het centrumgebied.

Na een aantal moeilijke jaren staat PCN er in financieel opzicht weer gezond voor. Eind januari bedroeg de dekkingsgraad van het fonds 114,8%. Het fonds heeft per 1 januari 2019 de pensioenen en pensioenaanspraken met 2% verhoogd.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo