Bonaire

Hubert Linkels op 85-jarige leeftijd overleden

Hubert Linkels met zijn zonen Hans (l) en Harald (r).
hubert met zonen Hans en Harald

Hubert Linkels met zijn zonen Hans (l) en Harald (r).

Kralendijk- Het voormalig hoofd van de Sint Bernardusschool, Hubert Linkels, is gisterenavond op 85 jarige leeftijd overleden in Bolsward, Friesland, waar hij al enige tijd werd verzorgd.

Rocargo

Linkels, op 5 december 1934 geboren in het Nederlandse Schiedam, verhuisde in het jaar 1970 met zijn gezin naar Curaçao.

Hoewel hij in Nederland al geruime tijd hoofd was van een basisschool te Rosmalen, wilden Linkels en zijn vrouw Pauline Gruber, geboren in Oostenrijk, zó graag emigreren dat hij een baan accepteerde als leraar handarbeid op de St. Joseph LTS te Otrabanda.

Een jaar later deed zich een uitgelezen kans voor: het Rooms Katholiek schoolbestuur op Bonaire was op zoek naar een nieuw schoolhoofd voor de Sint Bernardusschool, en slaagde er maar niet in die te vinden. Na een kennismakingsbezoek van een dag aan het toen nog maar 7000 zielen tellende eiland waren Linkels en zijn vrouw verkocht. Het gezin verhuisde in 1971 naar Bonaire.

Linkels was ruim 21 jaar hoofd van de Sint Bernardusschool vóór hij, op 58-jarige leeftijd, met pensioen ging. Overigens werd hij officieel al op 55-jarige leeftijd gepensioneerd, wat toen nog de pensioenleeftijd was. Linkels was zeer geliefd bij de leerlingen van de school en vooral bij hen die bij hem de zesde klas doorliepen.

Naast zijn carriere als schoolhoofd schreef Linkels meer dan 30 jaar voor de krant. In eerste instantie was dat de Beurs- en Nieuwsberichten, later de Amigoe en nog later het Antillaans dagblad. Zijn jongste zoon Harald, kreeg de schrijverij van zijn vader met de paplepel ingegoten. Linkels junior schreef enkele jaren later ook enige tijd voor het Antilliaans dagblad en is sinds enkele jaren verbonden als free-lance journalist voor zowel Bonaire.Nu als de Engelstalige BES-Reporter.

Linkels was, op voordracht van toenmalig gedeputeerde Jopie Abraham (PDB), namens Bonaire een aantal jaren lid van de Raad van Commissarissen van de Antilliaanse Luchtvaartmaatschappij (ALM); een functie die hij altijd met bijzonder veel plezier en trots vervulde.

Beide zonen van Linkels, Harald en Hans, wonen op Bonaire. Linkels laat ook een drietal kleinkinderen na, die ook op Bonaire werden geboren: Xaviera, Nicole en Gabriel (Grep) Linkels. Linkels zal, net als eerder zijn vrouw Pauline die in het jaar 2014 overleed, worden begraven op de Katholieke begraafplaats aan de Kaya Korona. Een datum voor de begrafenis zal later door de familie bekend worden gemaakt.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo