Nieuws van Bonaire

Cultureel evenement – Thema ‘De oorsprong van Carnaval op Bonaire’

De oorsprong van Carnaval op Bonaire

In de tijd voor de 40-dagentijd wordt Carnaval gevierd met dans op ritme van de tumba. Carnaval is van origine een katholieke viering die wortels heeft in het heidendom. Het wordt drie dagen gevierd voor Aswoensdag en het feest duurt vanaf zondag tot en met dinsdagavond. Vanaf middernacht begint de 40-dagentijd tot aan de Heilige Week ofwel Lijdensweek genoemd.

Aanstaande zaterdag is er de volgende editie van het cultureel evenement “Nos Zjilea” bij Cultuurpark Mangazina di Rei. Dit keer is het thema ‘De oorsprong van Carnaval op Bonaire’. Mevr. Gwendoline Concepcion zal informatie geven over wat voor activiteiten plaatsvinden rondom deze tijd en wat voor waarde het heeft voor onze cultuur.

Iemand die een warm hart draagt voor ons Carnaval is Dhr. Marcelo (Chalie) Anthony. Dhr. Chalie Anthony zal gedurende het cultureel evenement “Nos Zjilea” vertellen over de geschiedenis van Carnaval. Verder zal hij ook zijn ervaringen van de afgelopen jaren omtrent Carnaval met ons komen delen.

Daarnaast zullen er ook verschillende marktkraampjes zijn met lokale, verse producten, kunst en lokale gerechten. U kunt ook weer genieten van het danspaar Donny & Monique Winklaar en natuurlijk mag u ook zelf ook meedoen. Dit allemaal in een gezellige sfeer met een “live” optreden van Nicolas Melaan en de lokale band Crème de la Crème.

We zien u aankomende zaterdag 23 februari vanaf 8 uur ‘s morgens tot 2 uur ‘s middags graag op ‘Nos Zjilea’, hét cultureel evenement van Bonaire. Voor meer informatie kunt u terecht op de facebook fanpage van Mangazina di Rei. www.facebook.com/mangazinadirei/

Deel dit artikel