Nieuws van Bonaire

Gezaghebber Rijna in reactie op grenssluiting door Venezuela: Bonaire heeft voldoende brandstofvoorraad

 

Door René Zwart – Koninkrijksrelaties.nu

Kralendijk – ,,De huidige verwarrende situatie in Venezuela en de aankondiging dat het land de lucht- en maritieme verbindingen met Bonaire, Aruba en Curaçao afsluit,  zorgen voor veel speculaties en onjuiste informatie in onze samenleving”, aldus een verklaring van het Openbaar Lichaam Bonaire.

,,Het heeft een tijd geduurd  voordat de regering de officiële bevestiging over de grenssluiting ontving.  Het Bestuurscollege en de gezaghebber hebben vandaag officieel bericht over de grenssluiting ontvangen. De gezaghebber heeft kennis genomen dat de bevolking op grond van de precaire situatie in Venezuela, zich zorgen maakt over de gevolgen hiervan voor de levering van brandstof zoals gas, diesel en jetfuel.”

Het Bestuurscollege benadrukt dat er voldoende brandstof op voorraad is voor de productie van water en stroom op Bonaire. ,,Curoil garandeert de levering van benzine en diesel aan de consument, en de levering van jetfuel aan de luchthaven. In het verleden hebben de gezaghebber en het Bestuurscollege hun verantwoordelijkheid genomen om ervoor te zorgen dat wat er ook in het buitenland gebeurt, de levering van brandstof gegarandeerd is. Er is geen enkele reden om te vrezen dat Bonaire zonder brandstof komt te zitten,” aldus gezaghebber Edison Rijna.

,,De bevolking kan gerust zijn dat de gezaghebber en het Bestuurscollege de ontwikkelingen in Venezuela op de voet volgen. De samenleving kan erop rekenen dat zodra er nieuwe ontwikkelingen in Venezuela zijn de gezaghebber en het Bestuurscollege daarover informatie zullen geven. Er wordt een dringende oproep aan de samenleving gedaan om rustig te blijven en geen onjuiste berichten te verspreiden, of te speculeren op grond van onjuiste informatie.”

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo