Nieuws van Bonaire

Eilandbestuur van Bonaire ondertekent samenwerkingsovereenkomst met Aruba en Curaçao

Kralendijk – Vandaag heeft in de vergaderzaal van het Bestuurscollege in het Bestuurskantoor de ondertekening plaatsgevonden van een samenwerkingsovereenkomst op het terrein van de ontwikkeling en promotie van de taal ‘Papiamento / Papiamentu’ tussen Aruba,Curaçao en Bonaire.
Voor Aruba ondertekende de minister van Onderwijs, Wetenschap en Duurzame Ontwikkeling, dr Armando R. Lampe, voor Curaçao de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, drs Marilyn Alcalá-Wallé en voor Bonaire de sportgedeputeerde, dhr Edsel Cecilia.
Het doel van de samenwerkingsovereenkomst is om de eilanden te versterken en de uitwisseling van kennis, expertise, methodes en materialen. Zij biedt een kader voor een meer vruchtbare samenwerking op het gebied van taal en taalbeleid, gezien vanuit de verschillende functies van de taal Papiamentu. De focus is op samenwerking, waarbij elkaars autonomie gerespecteerd wordt.
Deel dit artikel