Nieuws van Bonaire

Staatssecretaris Van Ark: Alleenwonende AOV’ers op Bonaire krijgen er vanaf 1 januari 116 dollar per twee weken bij

Door Koninkrijksrelaties.nu

Den Haag – De toeslag voor alleenwonende AOV-gerechtigden in Caribisch Nederland gaat per 1 januari in. Staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de daarvoor benodigde wijziging van het Besluit onderstand BES vandaag naar de Tweede Kamer gestuurd.

Uit het wijzigingsvoorstel blijkt dat de toeslag voor alleenwonende AOV’s er op Bonaire 116 dollar per twee weken gaat bedragen, op Saba 140 dollar en op Sint Eustatius 145 dollar. De verschillen worden ingegeven door de plaatselijke kosten van levensonderhoud. Door de toeslag komt het inkomen van de circa 1.000 AOV’ers met een zelfstandige huishouding in de bijzondere gemeenten op het niveau van het minimumloon.

De introductie van de toeslag maakt deel uit van het vorig jaar door Van Ark naar aanleiding van de discussie over het invoeren van een sociaal minimum voor de BES-eilanden pakket aan maatregelen om de situatie voor meest kwetsbare groepen te verlichten. De maatregel kost het ministerie op jaarbasis 3 miljoen euro.

Deel dit artikel