Nieuws van Bonaire

Curaçao wordt internationale hub voor hulp Venezuela

Curaçao wordt internationale hub voor hulp Venezuela

Willemstad – Nederland richt een humanitair knooppunt in op Curaçao voor bijstand aan Venezuela. Stef Blok schreef dit gister in een brief aan de Tweede Kamer. Dit gebeurt op verzoek van Curaçao, de Verenigde Staten en interim-president Juan Guaidó. De ’humanitaire hub’ is bedoeld voor het coördineren van hulp aan Venezolanen.

Curaçao verbindt voorwaarden aan de rol als humanitaire hub richting Venezuela. Onder geen beding wil het meegezogen worden in een militair conflict. Daarom mogen er alleen maar humanitaire vluchten plaatsvinden op Hato. Mogelijk wordt de vrije zone gebruikt als overslagplaats van voedsel en medicijnen.

Het kabinet Rutte heeft inmiddels bekend gemaakt dat het 1 miljoen euro extra uittrekt voor hulp aan Venezuela via het Rode Kruis. Het extra geld is bedoeld om gevluchte Venezolanen te helpen met tijdelijk onderdak en sanitaire voorzieningen, voedsel, schoon drinkwater en medische zorg. Ook wil het Rode Kruis families helpen, die elkaar kwijt zijn geraakt tijdens hun vlucht.

 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo