Nieuws van Bonaire

Voorlichtingscampagne Eilandsraadverkiezingen van start


 

Kralendijk – Op woensdag 20 maart 2019 mogen inwoners van Saba en Bonaire stemmen voor de Eilandsraadverkiezingen. Om de inwoners te informeren over het stemproces start de Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN) zes februari met een voorlichtingscampagne. Deze campagne loopt parallel aan de voorlichtingscampagne voor de Kiescollegeverkiezingen.

De campagne wordt breed uitgezet en kent onder andere krantadvertenties, posters, tv commercials en radio spots. Daarnaast wordt op Bonaire een grote klok geplaatst die aftelt naar de verkiezingsdag. De slogan ‘wie spreekt straks namens jou?’ heeft als doel stemgerechtigden aan het denken te zetten. Door je stem uit te brengen, bepaal je wie er straks namens jou spreekt in de Eilandsraad.

In de voorlichtingscampagne komt het gehele stemproces aan bod. Thema’s die belicht worden zijn: wat moet je meenemen naar het stembureau? Wat is een geldig identiteitsbewijs? Hoe machtig je iemand om namens jou te stemmen? Wat doe je als je jouw stempas kwijt bent? Waar zijn de stemlokalen? Etc. De campagnes op Saba en Bonaire zijn voor herkenbaarheid en optimaal bereik toegespitst op de eilanden. Zo zien we lokale modellen en wordt de informatie gegeven in het Engels, Papiaments en Nederlands.

RCN voert de voorlichtingscampagne uit in opdracht van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De openbare lichamen zijn verantwoordelijk voor de organisatie van de verkiezingen.

Kijk op www.rijksdienstcn.com/eilandsraadverkiezingen voor meer informatie of bezoek onze Facebookpagina Island Council Elections 2019. Wie spreekt straks namens jou? Stem op 20 maart!

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo