Opinie

Commentaar: PDB maakt zich schuldig aan goedkope politiek

drank-in-verkeer

Door Harald Linkels

De Partido Democratico Boneriano (PDB) en haar leider Clark Abraham bedrijven wel heel goedkope politiek door het toegestane promillage aan alcohol bij verkeersdeelname tot inzet te willen maken van de politieke campagne. De grens van 3 biertjes vindt de partij blijkbaar te laag om daarmee achter het stuur te mogen kruipen. Het moeten er op zijn minst 5 kunnen zijn, meent de partij. De PDB lijkt daarbij te vinden dat normen uit Nederland lokaal niet klakkeloos overgenomen zouden moeten worden.

Evenzo ageert de de partij van Abraham tegen het feit dat ruiten minimaal 70% licht door moeten laten. De partij ziet blijkbaar graag dat ruiten zo donker zijn dat andere weggebruikers of voetgangers vooral niet kunnen zien wat zich in de betrokken auto afspeelt.

Met de ingenomen positie stellen de PDB en haar politiek leider zich wel heel laakbaar op. Wedijveren voor minder armoede, hogere uitkeringen en de vooruitgang van de (autotochtone) bevolking? Dat zijn speerpunten waarvoor geen enkele partij zich hoeft te schamen.

Maar hoe diep ben je gevallen als je als gevestigde partij zieltjes hoopt te winnen door te wedijveren voor het toestaan van méér alcohol in het verkeer, omdat het in ‘onze’ cultuur zou passen?

Ik zou haast voorstellen dat de partij zich ook sterk gaat maken vóór méér tienerzwangerschappen, tegen condoomgebruik en vóór het afschaffen van alimentatieplicht voor vaders die hun gezin in de steek laten. Allemaal onderdeel van ‘onze cultuur’, immers.

Het ergste is nog dat de partij voor haar onwenselijke standpunten inzake alcohol en donkere ruiten in het verkeer nog ruimschoots bijval lijkt te krijgen van medestanders die toch echt beter zouden moeten weten.

Het is te hopen voor de PDB dat zij zich ook nog in gaat zetten voor speerpunten die daadwerkelijk bijdragen aan het welzijn van het eiland en haar bevolking.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo