Nieuws van Bonaire

De Arbeidsinspectie blijft streng toezien op vallen van hoogte

 

Kralendijk – Vorige week woensdag 30 januari heeft de Arbeidsinspectie een bevel tot staken van de arbeid gegeven op een bouwplaats aan de Kaya Grandi te Bonaire. Dit omdat werknemers van een ijzervlecht bedrijf op circa 10 meter hoogte aan het werk waren zonder enige vorm van beveiliging tegen valgevaar. Na het bevel van de inspecteur heeft de werkgever harnassen voor de werknemers aangeschaft. De inspecteur heeft ter plekke de werknemers voorgelicht over de noodzaak van veilig werken, waarna ze weer aan het werk konden. De werkgever kwam er op deze dag vanaf met een schriftelijke waarschuwing.

Op vrijdag 1 februari in de ochtenduren moest de Arbeidsinspectie weer in actie komen op dezelfde bouwlocatie. De ijzervlechters droegen weliswaar de harnassen, maar haakten zich niet vast aan de constructie. Reden voor de Arbeidsinspectie om opnieuw een bevel tot staken van de arbeid te geven. Ook werd de werkgever opgedragen om stevige leuningen aan de constructie te plaatsen omdat de ijzervlechters het harnas niet gebruikten zoals dat was bedoeld. De Arbeidsinspectie heeft een proces-verbaal opgemaakt tegen de werkgever en ook een schriftelijke waarschuwing gegeven aan de ijzervlechters. Het is de eerste keer dat de Arbeidsinspectie ook werknemers waarschuwt.

Op Bonaire, Saba en Sint Eustatius is er een toenemend aantal bouwactiviteiten. Des te meer reden voor bouwbedrijven om de veiligheid goed in de gaten te houden. De Arbeidsinspectie blijft streng toezien op het risico op vallen van hoogte. In geval van overtredingen wordt er proces-verbaal opgemaakt. 

Deel dit artikel

RocargoRocargo

Rocargo