Nieuws van Bonaire

Vaderschapsverlof en betere betaling resultaat nieuwe CAO STINAPA

Door Harald Linkels

Kralendijk- De partijen betrokken bij de CAO onderhandelingen ten behoeve van het personeel van STINAPA, het bestuur van STINAPA en de Vakbond Fedebon hebben een akkoord met elkaar bereikt over de arbeidsvoorwaarden.

De collectieve arbeidsovereenkomst (CAO) werd vanmiddag met een feestelijk tintje ondertekend. Gerold Bernabela, voorzitter van de vakbond toonde zich buitengewoon tevreden met het bereikte resultaat. “We zijn heel tevreden over het feit dat wij als vakbond, samen met onze shopstewards binnen de organisatie, in staat zijn geweest dit resultaat te bereiken”, aldus Bernabela. Volgens de vakbondsman biedt de CAO zekerheid aan de medewerkers van de natuurorganisatie voor langere tijd.

Ook STINAPA directeur Arjen de Wolff toont zich in zijn nopjes. “Deze CAO garandeert eerlijke betaling voor eerlijk werk. Daarnaast zijn er ook afspraken gemaakt over de verdere ontwikkeling en doorgroei van onze medewerkers. Hierdoor kan STINAPA als organisatie beter werk leveren en ook beter aan haar doelstellingen voldoen”, aldus De Wolff. De STINAPA directeur was ook lovend naar de onderhandelingspartijen. “Ik bedank zowel de Fedebon, onze medewerkers en ons bestuur voor de inzet en het bereikte resultaat”, zei De Wolff.

De onderhandeling van een CAO voor de werknemers kwam nadat de medewerkers van STINAPA ‘en masse’ waren opgestapt bij de ABVO en ook collectief een overstap maakten naar de Fedebon.

Rocargo

Eindejaarsuitkering en vaderschapsverlof

Het bereikte resultaat voorziet in de jaarlijkse uitbetaling van een 13e maandsalaris, 8% vakantiegeld, een officiële vrije dag op de Dia di Rincon en bepaalde vergoedingen in geval van ziekte of andere medische kosten. Uniek voor Bonaire is dat de mannelijke medewerkers, in het geval zij vader worden, een vaderschapsverlof worden toegekend.

De CAO heeft een looptijd van 5 jaar, waardoor er de komende jaren in elk geval rust is als het gaat om de verhoudingen tussen de werkgever en haar werknemers.

Rocargo
Deel dit artikel