Luchtvaart & Reizen

American Airlines trekt ’tijdelijke’ vluchten door naar hele jaar

De Airbus met registratienummer N90024 voerde de eerste en voorlopig enige wekelijkse retourvlucht uit tussen Miami en Bonaire. Daar is het echter niet bij gebleven. Foto: BES-Reporter.
Eerste Airbus AA op Bonaire

De Airbus met registratienummer N90024 voerde de eerste en voorlopig enige wekelijkse retourvlucht uit tussen Miami en Bonaire. Daar is het echter niet bij gebleven. Foto: BES-Reporter.

Door Harald Linkels

Rocargo

Kralendijk- Wat startte als een wat aarzelend begin met een enkele wekelijkse retourvlucht tussen de Flamingo Airport en de luchthaven van Miami, Florida, lijkt in rap tempo uit te groeien tot een eclatant succes voor Bonaire als bestemming en American Airlines als carrier.

De eerste vlucht van de maatschappij, die in juni 2018 voor het eerst werd uitgevoerd liep zo snel vol dat American Airlines daar aan het begin van het hoogseizoen maar liefst in een klap 3 extra vluchten aan toevoegde. Die vluchten waren in eerste instantie bedoeld als tijdelijk, want het was nog geenzins zeker dat zij ook na het hoogseizoen ook zouden worden voortgezet.

De bezetting van de zoveel vluchten is niet tegengevallen, want de Tourism Corporation Bonaire (TCB), liet vandaag weten dat de luchtvaartmaatschappij besloten heeft om de ‘extra’ vluchten door te trekken naar het hele jaar.

Maurice Adriaens
Met de bevestiging dat de tijdelijkse extra vluchten worden omgezet naar een permanent schema lijkt de voorspelling van voormalig TCB-directeur Maurice Adriaens uit te komen. Adriaens voorspelde bij het binnehalen van de eerste vlucht dat de Amerikaanse carrier binnen niet al lange tijd dagelijks zou vliegen op het flamingo eiland. Adriaens zette zich al vanaf zijn aantreden binnen de TCB in voor het naar Bonaire halen van de belangrijke Amerikaanse carrier. De start van rechtstreekse vluchten van American, dat vanuit Miami tal van connecties biedt naar bestemmingen in heel Amerika en Canada, stond al jarenlang hoog stond op het wensenlijstje van zowel de toeristische sector als het lokale bestuur.

De vluchten blijven, zoals ook nu al het geval is, uitgevoerd worden op de maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Volgens TCB betekenen de vluchten een aanbod van stoelen naar het eiland van niet minder dan 2300 stoelen tussen Miami en Bonaire per maand.

De toeristenorganisatie roept de sector dan ook op om actief ruchtbaarheid te blijven geven aan de rechtstreekse vluchten tussen Miami International Airport en de luchthaven van Bonaire. TCB zegt te hopen op de verdere bestendiging van het partnership met American Airlines, dat voor Bonaire een succesverhaal is gebleken.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo