Nieuws van Bonaire

Gezaghebber maakt kennis met Directeur Wereld Natuur Fonds

Kralendijk – Onlangs heeft Kirsten Schuijt, directeur van het Wereld Natuur Fonds (WWF-NL) Bonaire bezocht en kennis gemaakt met Gezaghebber Rijna. WWF-NL is al jaren actief op Bonaire en was o.a. betrokken bij de oprichting van het Bonaire Marine Park en de aankoop van Klein Bonaire. Kirsten Schuiijt zegt: “Bonaire heeft een rijke biodiversiteit. In vergelijking met veel andere gebieden in de wereld heeft Bonaire nog steeds een prachtig rif. Het koraal staat echter onder grote druk van cruise- en duik toerisme en andere factoren zoals opwarming van de zee en vervuiling via afvalwater. De natuurwaarde van koraal is belangrijk, en daarnaast vormt het koraal, via duiktoerisme, de grootste bron van inkomsten voor Bonaire.”

Het Wereld Natuur Fonds werkt wereldwijd op meer dan honderd verschillende locaties samen met lokale partijen. Kirsten Schuiijt vertelde Gezaghebber Rijna dat WWF-NL de overheid van Bonaire graag wil ondersteunen met kennis en ervaring. De Gezaghebber gaf op zijn beurt aan dat alle hulp welkom is en dat hij zou graag willen toewerken naar een gezamenlijke activiteit zoals een Natuur- en Milieu Top op Bonaire. 

Deel dit artikel