Nieuws van Bonaire

Mogelijkheid tot extra aanvulling ontvangers AOV-pensioen

Kralendijk – Vanuit de RCN-Unit Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) zijn verschillende maatregelen ingevoerd om de uitkeringen te verhogen. Zo zijn per 1 januari 2019 bijvoorbeeld de uitkeringen AOV, AWW en onderstand met 5 procent omhoog gegaan, bovenop de inflatie.

Sinds 1 januari 2019 is er daarnaast de mogelijkheid om een extra aanvulling te ontvangen als alleenstaande oudere als u naast uw AOV-pensioen geen of weinig inkomsten hebt. Deze extra aanvulling  is ook beschikbaar voor gehuwde ouderen, wanneer zij gekort zijn in hun AOV-pensioen, bijvoorbeeld omdat zij een deel van hun werkzame leven buiten Caribisch Nederland hebben gewoond. De AOV-ontvangers die volgens de gegevens van SZW in aanmerking komen voor de extra aanvulling, zijn per post benaderd.

Personen die vermoeden aanspraak te maken op deze aanvulling, maar die geen brief met aanvraagformulier hebben ontvangen, kunnen contact opnemen met de RCN-unit SZW. Om de aanvulling met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2019 te ontvangen, moeten de ondertekende formulieren vóór 1 maart 2019 bij SZW binnen zijn.

Deel dit artikel