Nieuws van Bonaire

InterCarribean geeft geen garantstelling af voor schuldeisersakkoord Insel Air

inselair  

Door Dick Drayer

InterCaribbean is niet met de vereiste zekerheid over de brug gekomen om het aangenomen schuldeiserakkoord te garanderen. De rechter die uitstel van betaling verleende onder voorwaarde van die garantiestelling gaat daarom niet akkoord met de afspraken tussen schuldeisers en Insel Air.

Bewindvoerder Rogier van den Heuvel heeft het Hof gevraagd het faillissement van de luchtvaartmaatschappij nog niet uit te spreken. Er is nog een beroepstermijn van acht dagen tegen de uitspraak van het Gerecht.

Die is daarmee akkoord gegaan. Van den Heuvel stelt InterCaribbean de makkelijkste stap – de garantstelling – nu als breekpunt gebruikt, terwijl andere zaken, zoals de nog uit te voeren financiële doorlichting veel ingewikkelder zijn. Zomaar weglopen kan dus niet, aldus de bewindvoerder.

Deel dit artikel