Nieuws van Bonaire

Campagne rondom geweld in relaties: Het stopt niet vanzelf. Zoek contact!

Kralendijk – Vanuit de ministeries Justitie en Veiligheid, Volksgezondheid, Welzijn en Sport en in samenwerking met de openbare lichamen is er een intensieve campagne opgezet rondom het thema geweld in relaties. Een pijnlijk thema dat niet zo gemakkelijk bespreekbaar te maken is, maar wel aandacht verdient. Via de facebookpagina’s van RCN en OLB wordt er iedere maand een filmpje rond dit thema gepost.


In samenwerking met diverse hulporganisaties is er gekozen voor een campagne met verschillende thema’s, waarbij er vooral is gekeken naar de problematiek die er speelt op de eilanden. Iedere maand belichten wij een onderwerp dat te maken heeft met geweld in relaties, zoals verschillende vormen van verwaarlozing, geestelijk of fysiek geweld, maar ook geweld tegen ouderen.

Daarnaast wordt deze campagne ingezet om meer naamsbekendheid te geven aan enkele van de hulporganisaties op Bonaire:
Centrum Jeugd & Gezin: 715 72 00
Integrale wijkaanpak: 717 22 11
Bureau Slachtofferhulp: 717 61 81


Zij zijn er om hulp te bieden of om u naar de organisatie te begeleiden die u het beste kan ondersteunen, als er sprake is van verwaarlozing of geweld. Mocht u zich herkennen in een van de genoemde situaties, aarzelt u dan niet en neem contact op.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo