Nieuws van Bonaire

STINAPA Bonaire biedt vernieuwde leskisten aan voor de basisscholen op Bonaire

Kralendijk – Het STINAPA Bonaire Wild4Life Schoolprogramma is een natuur- en milieu educatie programma voor de basisscholen op Bonaire om het bewustzijn van kinderen te vergroten en een respect voor de natuur te ontwikkelen.

Het Wild4Life Schoolprogramma bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder jaarlijkse binnen-en buitenactiviteiten en leskisten. STINAPA werkt aan het vernieuwen van alle huidige leskisten. De leskisten zijn stuk voor stuk uniek omdat ze specifiek in gaan op verschillende thema’s gerelateerd aan de natuur van Bonaire. Door middel van de leskisten leren de kinderen spelenderwijs over de natuur van Bonaire, waar ze dagelijks mee te maken hebben. De leskist met het thema ‘Vogels van onze eilanden’ is enkele jaren geleden vernieuwd. Hierbij wil STINAPA aankondigen dat twee nieuwe leskisten klaar zijn voor gebruik; ‘Het Koraalrif’ en ‘De Ezels op Bonaire’. Meer thema’s zullen in de toekomst volgen.

De leskist ‘De Ezels op Bonaire’ is bestemd voor de onderbouw van het basisonderwijs op Bonaire. Ezels werden in de 17e eeuw door de Spanjaarden vanuit Zuid-Europa op de Antillen ingevoerd. Ezels komen van oorsprong dus niet voor op Bonaire en het leven van de ezel is daarom niet makkelijk op het eiland. Vooral in de droge tijd is er niet voldoende voedsel aanwezig en eten de ezels alles wat ze kunnen vinden. Op deze manier hebben de ezels helaas ook bijgedragen aan de achteruitgang van de vegetatie op Bonaire. Met deze leskist over ezels op Bonaire wil STINAPA en de Donkey Sanctuary Bonaire het leven van de ezels op Bonaire, een vriendelijke omgang met dieren en de bescherming van onze waardevolle natuur onder de aandacht brengen van de scholen, de kinderen en hun ouders.

De leskist ‘Het Koraalrif’ is bestemd voor de bovenbouw van het basisonderwijs op Bonaire. Met deze leskist over het koraalrif wil STINAPA dit zeer bijzondere en belangrijke ecosysteem onder de aandacht brengen van de scholen, de kinderen en hun ouders om meer draagvlak te krijgen voor het beschermen van onze waardevolle natuur. Natuur is een belangrijke economische drager voor onze samenleving aangezien jaarlijks duizenden mensen genieten van onze natuur.

STINAPA Bonaire wenst de scholen veel plezier met het gebruik van de leskisten!

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo