Nieuws van Bonaire

Koraal is klimaat – Koraal is werk – Koraal is biodiversiteit

Kralendijk – Tijdens een werkbezoek aan Bonaire hebben staatssecretarissen Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een briefing en rondleiding gekregen in het Bonaire Nationaal Marine Park.

Het bezoek werd georganiseerd door het Wereld Natuur Fonds (WWF) en STINAPA, de onafhankelijke instelling die namens de lokale overheid de gehele kust van Bonaire, dat een beschermd nationaal park is, beheert.

Caren Ekrich, teamleider marine biologie van STINAPA en Arjen de Wolff, algemeen directeur, vertelden de Haagse delegatie over het grote belang van de koraalriffen van Bonaire voor de werkgelegenheid op het eiland, maar ook over de functie van het koraal als natuurlijke defensie tegen de gevolgen van de klimaatverandering die veel Caribische eilanden bedreigt.

Bonaire is een bijzondere gemeente van Nederland en daarom heeft de rijksoverheid een aantal directe verantwoordelijkheden op het eiland, met name als het gaat om natuurbeheer en -behoud, klimaatverandering, en milieu.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo