Nieuws van Bonaire

Van Ark prijst toewijding professionals op Saba

Staatssecretaris Tamara van Ark had tijdens haar kennismakingsbezoek aan Saba niet alleen oog voor bestuurders. Ze tekende een protocol om de kinderopvang beter en toegankelijker te maken.

Staatssecretaris Tamara van Ark had tijdens haar kennismakingsbezoek aan Saba niet alleen oog voor bestuurders. Ze tekende een protocol om de kinderopvang beter en toegankelijker te maken.

 

Rocargo

Door René Zwart©

Saba – Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft tijdens haar kennismakingsbezoek aan Saba niet alleen met bestuurders gesproken, maar wilde ook met eigen ogen zien wat de levensomstandigheden van ‘gewone’ Sabanen zijn.

,,Tijdens een ‘Meet and Greet’ heb ik de gelegenheid gehad om professionals in het sociale domein te ontmoeten. Ik zie hoe toegewijd ze zijn. Ik heb goed naar hun zorgen geluisterd en hun verzoek om een ​​nog nauwere samenwerking tussen de verschillende sociale partners gehoord.” Van Ark tekende ook een protocol om de kinderopvang beter en toegankelijker te maken. Ze heeft daarvoor budget beschikbaar gesteld.

In de ontmoetingen met het Bestuurscollege en de Eilandsraad stond het thema ‘armoedebestrijding’ hoog op de agenda. Uit vorig jaar gepubliceerd onderzoek blijkt dat veel inwoners van Caribisch Nederland te weinig inkomen hebben om de maand rond te komen.

Tot teleurstelling van de eilanden vindt Van Ark het te vroeg om nu al een sociaal minimum vast te stellen. Wel heeft zij een eerste pakket maatregelen genomen – zoals de verhoging van het minimumloon, kinderbijslag, uitkeringen en AOV plus een uitbreiding van de bijzondere onderstand – om de meest kwetsbare groepen tegemoet te komen. Later dit jaar wordt er bovendien een vorm van huursubsidie geïntroduceerd in Caribisch Nederland.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo