Sport & Vrije tijd

DJ-groep Kriss Kross Amsterdam verovert harten tijdens optreden Coco Beach

Met een nieuwe track “hij is van mij” die de hitlijsten bestormd, stond dj-producer trio Kris Kross Amsterdam (KKA) afgelopen zaterdag 5 januari bij Coco Beach. De groep bestaat uit broers Jordy en Sander Huisman en MC Yuki Kempees. De mannen zijn vooral bekend van de mega hit “Sex”. Wij hadden de gelegenheid om vlak voor hun optreden even met het drietal te kletsen.

Eenmaal binnen werden we naar de mannen van KKA gebracht die ons super vriendelijk ontvingen. Er werd ons enthousiast wat te drinken aangeboden en er werd meegedacht over de beste plek om het interview te houden.

Verrassend genoeg vinden de mannen “Sex” zelf niet hun beste nummer. Op de vraag wat ze, buiten de cijfertjes om, dan wel hun beste nummer vinden antwoorden de mannen unaniem hun nieuwe nummer “Hij Is Van Mij”.

We vroegen hen naar deze samenwerking.

“De samenwerking was te gek. Maan is te gek, Tabitha is te gek en Bizzey is een mattie van ons. De chemie is duidelijk te horen in deze track. Het begon met een app-je en nu zijn we hier.”

Voor Yuki en Jordy was het de eerste keer dat ze het eiland bezochten. Wel hadden de mannen al een link met het eiland. Familie van Yuki zijn eigenaren van het restaurant Cuba en broers Jordy en Sander zijn familie van Hennie Huisman. “Voor ons was het dus wel belangrijk dat we een keer hier geweest zouden zijn”.

Optreden bij Coco Beach Bonaire.

Bonaire

Kris Kross Amsterdam treedt over de hele wereld op. Grote stages zoals Miami Ultra zijn al plat gedraaid. Wij vroegen ons af waarom ze het dan ook nog steeds accepteren om in een kleine setting als Coco Beach te draaien. “We hebben al drie keer opgetreden bij Wet ’n Wild in Curaçao en dat was super vet. Wij zijn klein begonnen en wij zijn groot geworden door klein te blijven.” Dat geloven we meteen. De mannen zijn heel open, vriendelijk en nuchter gebleven.

Een echt ritueel voor ze het podium opgaan hebben ze niet. “We kletsen wat in de auto en bereiden ons een beetje voor. Dit optreden is meer tussen werk en uitgaan in. Het is mooi weer en we staan op het strand, wat wil je nog meer. Drank gebruiken we echt niet altijd, eigenlijk heel vaak niet zelfs. We reizen en vliegen veel en reizen met een kater is écht zwaar.”

Optreden bij Ultra Miami

“Soms is het heel niet-grappig”

We vragen de mannen hoe het is om als familie samen te werken en hoe het voor Yuki is om, als niet familie, daarbij te horen. Direct antwoord Yuki volmondig dat het ontzettend gezellig is. “Zij kennen elkaar al sinds hun geboorte dus zij werken op een heel andere manier samen dan dat ik bijvoorbeeld met Sander samenwerk. Ik vind het heel relaxed om dat af en toe van een afstandje te bekijken. Soms is het heel grappig en soms is het heel niet-grappig. Maar meestal is het heel grappig.” Vertelt Yuki lachend. “Tuurlijk bekvechten we soms, maar wij vergelijken het met topsport. Bij voetbal heb je soms ook dat in de hitte van de strijd je discussieert om het beste in elkaar naar boven te halen. Wij hebben dat ook maar het gebeurt amper.” Voegt Jordy eraan toe.

Jordy vertelt dat hij is begonnen met muziek toen hij 15 was. Later zijn ze begonnen met Kris Kross. “Kris Kross begon eigenlijk als een feestje in Amsterdam. Jordy en Sander organiseerden dat toentertijd. Je had heel veel house en techno maar zij wilden eigenlijk meer R&B en Hiphop draaien. Ik was op hun allereerste feest en toen ook bezig met muziek. Op een gegeven moment zijn onze paden gekruist en zijn we met zijn drieën verder gegaan vanaf 2015. Daar kwam onze Spinnin’ Records deal uit voort en de platen die we hebben gemaakt.” Vertelt Yuki aan.

Marco Borsato

De drie mannen hebben allemaal verschillende namen bij ‘droom samenwerkingen.’ Zowel met Amerikaanse namen, als Nederlandse namen. “We hebben nog veel mooie platen klaarliggen met mooie namen. We focuste ons eerst alleen op Internationale samenwerkingen, maar nu ook op Nederland. We hebben ooit een keer op nummer 3 in Rusland gestaan maar daar merk je op straat niks van. Het is leuk als Nederlanders en neefjes en nichtjes je vertellen hoe vet ze je nummer vinden. Droom samenwerkingen zouden zijn met namen als Justin Bieber, Pharrell Williams en Michael Jackson als hij nog zou leven.” We vertellen ze net dat dat wel vette namen zijn als Jordy met een wel heel bijzondere naam komt. “Marco Borsato zou ik vet vinden.” Bescheiden.

Ten slotte vragen we ze nog wat zij voor advies willen meegeven aan jonge, ambitieuze DJ’s die ook in hun schoenen willen komen te staan. “Wij hebben wel echt de instelling van vol erin gaan en niet opgeven. Zolang je niet opgeeft heb je nooit verloren. Mensen zeggen vaak dat iets niet gelukt is maar waarom is het niet gelukt? Omdat ze zijn gestopt. En wij weten wat we willen en gaan dat gewoon doen.” Met deze inspirerende woorden die wij zeker op een tegeltje aan de muur gaan hangen, sluiten we dit gezellige interview af.

Aanvraagjes

Kris Kross Amsterdam is een bijzonder dj-trio waarvan hun hart altijd in Amsterdam zal liggen. “Als we nog op 1 plek ter wereld mochten draaien? Amsterdam!”. Aldus Jordy, Sander en Yuki. Oja, en doe geen aanvraagjes tijdens optredens. Dat betitelde de mannen als grootste ergernis tijdens een show.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo