Bonaire

Stichting Dierenhulp trots op groot aantal geredde dieren

Berghem – Sinds het begin van Stichting Dierenhulp zijn er op Bonaire 1755 dieren gered met de hulp van een dierenarts waarmee samengewerkt wordt. Op Curaçao zijn het meerdere dierenartsen waarmee samengewerkt wordt en zijn er maar liefst 11.691 dieren gered.  

“Hier zijn we ontzettend trots op, vooral omdat wij een kleine vrijwilligersorganisatie zijn die haar werk kan doen dankzij donateurs en mensen die achter onze aanpak staan. Steriliseren voorkomt dat dieren geboren worden die over het algemeen kansloos zijn en een onzeker bestaan tegemoet zouden gaan.” Vertelt een woordvoerder van Stichting Dierenhulp.

Een vrouwtjeshond zet gemiddeld 8 puppy’s per nestje op de wereld die binnen het eerste jaar ook geslachtsrijp zijn. Dit betekent dat er op deze manier nog meer nakomelingen komen en dus meer honden met een onzeker bestaan. Als je gaat rekenen in het geval van sterilisatie, zijn dat 107.568 dieren die niet geboren worden direct binnen het eerste jaar. Als ze niet geboren worden hoef je ze ook niet op te vangen of ergens onder te brengen.

Een wens voor de toekomst is er ook nog. “Het zou tijd worden dat overheden eens gaan inzien dat dieren levende wezens zijn die emoties kennen en gevoel hebben gelijk aan mensen. De dierenverordening die wij op zowel Curaçao en Bonaire hebben aangeboden zou daarom aangenomen moeten worden. Waarbij zowel Bonaire als Curaçao dan kunnen aantonen vooruitstrevend te willen zijn, en met respect naar dieren kijken. Wij zijn in gesprek met Dhr. Rhuggenaath en hebben vertrouwen in zijn opvattingen en rechtvaardigheid alsmede inlevingsvermogen.”  Aldus Mark Erwin Vos van Stichting Dierenhulp.”

Meer informatie over het vrijwilligerswerk van Stichting Dierenhulp en hoe ook u kunt helpen via de website www.dierenhulp.nl

 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo