Nieuws van Bonaire

VVD: Mag Staal villa op Bonaire verhuren?

Foto – Qvillas Bonaire

Door René Zwart

Den Haag – Tweede Kamerlid Daniel Koerhuis (VVD) wil van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties weten of de gevallen Vestia-baas Erik Staal zijn villa op Bonaire mag verhuren terwijl daar beslag op is gelegd.

Rocargo

Koerhuis reageert op het bericht in de Telegraaf  ‘Fraudeverdachte verdient aan villa’. ,,Is het wettelijk toegestaan onroerend goed waar beslag op is gelegd te verhuren, zoals de heer Staal doet? Zo ja, op grond van welke wetgeving? Als het wettelijk is toegestaan, vindt u dat dan een wenselijke situatie? Zo nee, bent u bereid om te onderzoeken of en hoe deze wetgeving aangepast kan worden?”

Koerhuis zou graag zien dat het eilandbestuur in actie komt: ,,Is het openbaar lichaam Bonaire van plan om handhavend op te treden, en heeft het daarvoor voldoende bevoegdheden en capaciteiten? Zo nee, deelt u dan de opvatting dat dit een risico geeft op meer overtredingen van de Huisvestingswet? Bent u in dat geval bereid om te onderzoeken of en hoe bevoegdheden en capaciteiten uitgebreid kunnen worden?”

Villa Kwadrangolo bij Punt Vierkant kan via de website van QVillas Bonaire worden gehuurd voor 635 dollar per nacht.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo