Nieuws van Bonaire

Juridische erkenning in de Verenigde Staten van de bestaande noodregeling van ENNIA

Kralendijk – De Centrale Bank van Curacao en Sint Maarten (CBCS) heeft in de afgelopen periode verscheidene persberichten uitgegeven over voortgang van de juridische erkenning in de Verenigde Staten van de bestaande noodregeling van ENNIA.

De rechtszitting voor de behandeling van die juridische erkenning, heeft plaatsgevonden op 12 december 2018. Donderdag 20 december heeft het Gerecht van de Verenigde Staten de juridische erkenning, zoals verzocht door de CBCS en ENNIA, verleend.

Met de juridische erkenning kunnen in de Verenigde Staten de voor de herstructurering van ENNIA benodigde stappen makkelijker worden doorgevoerd. Het doel van de herstructurering is en blijft het verbeteren van de solvabiliteit van ENNIA.

De CBCS zal de gemeenschap blijven informeren over de voortgang van het herstructureringsproces waarbij voorop staat dat de informatieverstrekking niet in de weg mag gaan staan van het herstructureringsproces of het proces mag gaan bemoeilijken.

Rocargo
Deel dit artikel