Nieuws van Bonaire

Zwemmers van de Bonaireaanse Aquatics Club “Barracudas” winnen medailles en prestatielintjes op Curaçao!

Zwemmers van de Bonaireaanse Aquatics Club “Barracudas” winnen medailles en prestatielintjes op Curaçao!

Kralendijk – Van 14 t/m 16 december 2018 hebben 6 zwemmers en 7 zwemsters van de Bonaireaanse Aquatics Club “Barracudas” deelgenomen aan de 9e Siegfried Francisco Invitational. Deze zwemwedstrijd wordt jaarlijks gehouden in het 50 meter zwembad Sentro Deportivo Korsou (SDK) op Curaçao. Naast de zwemclub van Bonaire namen nog 5 zwemclubs van Curaçao, 1 zwemclub van Aruba en 1 zwemclub van Sint Maarten aan deze wedstrijd deel. 

Na 3 dagen zwemmen hebben de zwemmers en zwemsters van de Bonaire Barracudas in totaal maar liefst 250 seconden van hun beste tijden afgezwommen, wat resulteerde in 38 persoonlijke records!

Voor Kiki & Stijn de Valk was het hun allereerste wedstrijd en ze hebben mooie races gezwommen. Ook Elina Bosma en Koen Verhoeven zwommen voor het eerst een echte wedstrijd. Elina behaalde gelijk een 8e plaats op de 100m vrije slag en Koen een 7e plaats op de 50m rugcrawl. Hiervoor kregen zij een prestatielintje. Andere prestatielintjes (voor de plaatsen 4 t/m 8 en alleen voor de leeftijd 10 jaar en jonger) waren er voor Ruben Volmuller op de 50m vrije slag (5e plaats) en 50m schoolslag (7e plaats), Jonathan van Meerten op de 100m rugcrawl (8e plaats) en 200m vrije slag (8e plaats), Quinn Divine-Dalm op de 100m rugcrawl (6e plaats) en Melissa van Blerk op de 100m schoolslag (4e plaats) en 100m rugcrawl (7e plaats). Melissa heeft daarnaast ook een mooie zilveren medaille gewonnen op de 50m schoolslag in een schitterende tijd. Nicole Pedersen en Valentina van den Berge zwommen bij de meisjes 11-12 jaar en konden helaas geen prestatielintjes winnen. Nicole behaalde echter 1 x een 6e plaats, 1 x een 7e plaats en 3 x een 8e plaats in mooie persoonlijke records. Valentina verbeterde op al haar afstanden haar tijden. Bij de jongens 11-12 jaar kwamen de broers Basi en Marcel Spruit aan de start. Basi behaalde een mooie 8e plaats op de 200m schoolslag en zwom diverse persoonlijke records. Marcel behaalde 2 x een gouden medaille op 50m & 100m schoolslag, 2 x zilver op de 200m schoolslag & 50m vlinderslag en nog 3 x brons op de 50m rugcrawl & 100m vrije slag. Trainster Anita Smits won 3 gouden medailles op de zwaardere nummers namelijk de 400m wisselslag en de 800m & 1500m vrije slag.

Iedereen heeft dus ontzettend goed gepresteerd en de trainsters zijn super trots! 

Ben je ook geïnteresseerd in de zwemsport (wedstrijdzwemmen, waterpolo, open water zwemmen en synchroonzwemmen) neem dan contact op via e-mail: barracudasbonaire@gmail.com, kijk op de website www.bonairebarracudas.org en like het team op https://www.facebook.com/bonairebarracudas

Deel dit artikel