Bonaire

Tweede vangst voor stationsschip Zr. Mr. Zeeland in korte tijd

Foto’s en bron – Kustwacht Caribisch Gebied

Kralendijk – Dinsdagavond had de Zeeland in korte tijd haar tweede vangst in het Caribisch gebied, een Go Fast met vier personen aan boord die vermoedelijk illegale middelen transporteerden. De personen en de middelen zijn aan de Bonairiaanse autoriteiten (KPCN) overgedragen voor verder onderzoek.

Zr. Mr. Zeeland kreeg dinsdagavond even na 19:00 uur een melding van de Rescue Coordination  Center (RCC) dat er een verdacht voertuig in de wateren nabij Bonaire voer. De NH-90 helikopter van de Zeeland en de Dash van de Kustwacht zijn vervolgens op zoek gegaan naar de Go Fast. Tijdens de achtervolging van de Go Fast zijn meerdere waarschuwingen gegeven om te stoppen. 

Uiteindelijk heeft waarschuwingsschoten vanuit de helikopter de speedboot gedwongen tot stoppen. De 4 bemanningsleden van de Go – Fast begonnen daarop direct pakketten, kleding en andere spullen over boord te gooien, maar de inmiddels naderende FRISC van de Zeeland kon veel spullen uit het water vissen. 

De personen en het bewijsmateriaal, inclusief de door het stationsschip gesleepte Go Fast, konden woensdagochtend overgedragen worden aan de KPCN op Bonaire. Zij gaan nu verder met het onderzoek. De Zeeland vervolgt haar patrouille voor de Kustwacht.

Deel dit artikel