Nieuws van Bonaire

SZW stopt met beschikbaar stellen bemiddelaar bij Mariadal

Kralendijk – Het hoofd van de RCN-unit SZW, Eric Brakke, heeft in overleg met de bemiddelaar de heer Pontillius besloten om niet langer te voorzien in bemiddeling bij de cao-onderhandelingen voor Fundashon Mariadal. Reden hiervoor is dat de werkgever niet langer deelneemt aan de gesprekken.

Brakke: “SZW heeft eind augustus de bemiddelaar gevraagd om te bemiddelen in het ontstane conflict bij Mariadal. SZW betaalt de kosten van deze bemiddeling. De bemiddelaar heeft vastgesteld dat de werkgever niet langer wil praten met de vakbond. Voorwaarde voor bemiddeling is dat beide partijen aan tafel zitten. Nu dit niet langer het geval is, stop ik de bijdrage vanuit SZW. Ik dank de bemiddelaar de heer Pontillius en de bijzonder bemiddelaar, mevrouw Tromp, voor hun inzet.”

Deel dit artikel