Nieuws van Bonaire

Afsluiting 1e jaar extra Nederlandse taallessen voor groep 8

Kralendijk – Donderdag 13 december was de officiële afsluiting van het eerste jaar van het taalprogramma “Pienter in Taal”.

In Posada Para Mira in Rincon was een feestelijke bijeenkomst en kregen 120 leerlingen hun certificaat.

In het afgelopen jaar hebben bij alle lagere scholen in totaal 124 kinderen van groep 8 zich een jaar lang inspannen om beter Nederlands te leren. Ze vonden het belangrijk om goed Nederlands te kunnen lezen en begrijpen. Dit hebben ze hard nodig nu ze na de zomer naar de middelbare school zijn gegaan en alle lessen, toetsen en examens in het Nederlands zijn.

De leerlingen kregen twee keer per week extra les in spelling, woordenschat, begrijpend lezen. Tevens zijn ze geholpen te leren leren. Ze zijn voorbereid om huiswerk te maken en hun leerstof goed te organiseren. Tevens bestond het programma uit excursies en gastlessen van bekende Bonairianen.

De officiële afsluiting van het programma was donderdag van 15 tot 17 uur bij Posada Para Mira. De directeur van de SGB, Frans van Elferink, heeft de certificaten uitgereikt en de leerlingen complimenten gegeven voor hun inzet en motivatie.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo