Nieuws van Bonaire

OLB en RCN ronden ontwikkeltraject “Op eigen kracht aan het werk” af

Kralendijk – Onlangs hebben vijftien medewerkers van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) en de RCN-unit Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) het ontwikkeltraject  “Op eigen kracht aan het werk” succesvol afgerond. Dit ontwikkeltraject werd georganiseerd in het kader van de twinning tussen Caribisch Nederland en de Gemeente Leiden om de arbeidsmarktbemiddeling op de eilanden te versterken. 

Alle deelnemers deden actief mee met het intensieve traject. De twee ervaren trainers vanuit de Gemeente Leiden gaven aan onder de indruk te zijn van de groep gemotiveerde en betrokken professionals. In het ontwikkeltraject leerden de medewerkers onder andere technieken over motiverende gespreksvoering en het helpen van mensen bij gedragsverandering. Hierdoor kunnen zij hun werk op het vlak van arbeidsmarktbemiddeling beter uitvoeren. 

Eric Brakke, hoofd van de RCN-unit SZW: ik vind het belangrijk dat we steeds meer gaan samenwerken als SZW en OLB, juist ook in de uitvoering. Een gezamenlijke training helpt hierbij omdat je elkaar ook op een andere manier leert kennen”. 

Silvana Serfilia, directeur  van de directie Samenleving en Zorg (OLB): “Twee jaar geleden toen ik voor het eerst op werkbezoek was in Leiden heb ik kennis gemaakt met de ‘Eigen kracht methodiek’ zoals die in Leiden is ontwikkeld. Ik was er gelijk enthousiast over en wilde dat graag ook voor Bonaire. Ik ben trots dat dat is gelukt!” 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo