Nieuws van Bonaire

Van den Tweel duurder, Jia Xing goedkoper

De prijzen van een pakket van 60 producten zijn bij Supermarkt Van den Tweel in de maand november gemiddeld flink gestegen. Dit blijkt uit de prijsvergelijker die consumentenorganisaties FTpKB en Unkobon maandelijks publiceren in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken.

Kralendijk –  Bij supermarkt Jia Xing gingen de prijzen gemiddeld sterk omlaag. In de ranglijst steeg Jia Xing van de zevende naar de derde plaats. Van den Tweel zakte van plaats vier naar plaats elf. Warehouse blijft ook in november de goedkoopste supermarkt in de prijsvergelijker.

Grote prijswijzigingen zijn vaak een gevolg van uitverkochte goedkopere varianten. In de prijsvergelijker wordt gekeken naar de goedkoopste aanwezige variant van een product.
Gemiddeld bleef in de 15 winkels de prijs van meer dan 36 producten gelijk aan die van oktober. De prijzen stegen bij gemiddeld 12 producten en daalden bij een vergelijkbaar gemiddeld aantal producten.

1200

Soms is het niet duidelijk waarom prijzen in een supermarkt sterk wijzigen. Zo ging de prijs van Goisco wc-papier bij Warehouse in de afgelopen maand met 33% omhoog van 29 cent naar 39 cent per rol. Bij Van den Tweel steeg de prijs van 1lb Shur Fine kidney beans met bijna 50% van 1,49 naar 2,19.
Het vervangen van Coca Cola uit Curaçao door Coca Cola uit Venezuela zorgde bij vier supermarkten voor een prijsdaling tussen ca. 30 en 40%.

Met de maandelijkse prijsvergelijker is in één oogopslag te zien hoe de prijsverhouding is tussen 15 supermarkten op Bonaire. In de 3 duurste supermarkten liggen de prijzen gemiddeld rond 30% hoger dan in de drie goedkoopste supermarkten.

De prijsbewuste consument blijft opletten.

Deel dit artikel