Nieuws van Bonaire

Personeel Indebon volgt cursus reanimatie en gebruik AED

Kralendijk – Onlangs heeft het personeel van de Indebon deelgenomen aan een cursus reanimatie en gebruik van de AED, een apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Dit apparaat staat ook bekend als defibrillator.

De cursus werd door het Rode Kruis gegeven. De lokale instructeur van het Rode Kruis Bonaire was belast met de training onder auspiciën van instructeur Louise Schalkoort-Moerbeek van het Rode Kruis Nederland. De cursisten kregen instructie op het gebied van reanimatie en gebruik van de automatische externe defibrillator. Tijdens het examen moesten de deelnemers alle procedures laten zien die vereist worden bij het reanimeren van een persoon.

De medewerkers van de Indebon waren zeer tevreden met deze cursus en ze hadden de nodige dankwoorden voor John Cecilia en Louise Schalkoort-Moerbeek van het Rode Kruis Nederland. 

Deel dit artikel