Nieuws van Bonaire

Marion Gherbaz nieuwe directeur directie bedrijfsvoering en ondersteuning

Kralendijk – Per 1 december is Marion Gherbaz de nieuwe directeur van de directie Bedrijfsvoering en Ondersteuning. Zij heeft ruime ervaring in top management posities binnen lokale en provinciale overheden en de non-profit sector in Nederland.

Geboren en opgeroeid in Duitsland is zij op haar twintigste naar Nederland verhuisd. Hier heeft zij naast haar werk hoger management, bestuurskunde en organisatiewetenschappen gestudeerd. Haar passie ligt bij bedrijfsvoering, het sociale domein en organisatieontwikkeling.

Mevrouw Gherbaz heeft onder andere vele jaren bij de gemeente Den Haag en Eindhoven gewerkt, maar ook in kleine gemeenten (20.000 tot 30.000 inwoners). Tevens heeft zij ruime ervaring als interim manager/troubleshooter bij lokale overheden en in de non-profit.

Het komende jaar ligt haar focus op het mede doorontwikkelen van het ambtelijk apparaat, zoals het anticiperen op de vergrijzing, het sturen op samenwerking en het zetten van stappen in een heldere en duurzame financiële huishouding.

De directie Bedrijfsvoering en Ondersteuning, vorm gegeven door de afdelingen Financiën, Personeel & Organisatie, Communicatie, Post- en Archief, ICT, Juridische,- Algemene, en Facilitaire zaken, stelt zich tot doel om het bestuurscollege en de uitvoerende directies te ondersteunen in de uitoefening van hun inhoudelijke en publieke taken.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo