Nieuws van Bonaire

Basisscholieren hebben samen met STINAPA meer dan honderd boompjes geplant

Kralendijk – Afgelopen vrijdag 23 november vierde STINAPA de 10de Boom feestdag (Festival di Planta Palu). Leerlingen van groep 5 van alle basisscholen hebben meer dan 100 boompjes geplant bij de ingang van het Washington Slagbaai National Park.

Desiree Croes, coordinator van de afdeling Natuur en Milieu Educatie, opende de ochtend met een welkomst woord aan de scholieren. Vervolgens werd het liedje van Festival di planta Palu gezongen en daarna werden er prijzen uitgereikt aan de winnaars van de tekenwedstrijd: ‘Maak een fantasie boom tekening’.

Na uitreiking van de prijzen werden de boompjes geplant door de leerlingen, onder begeleiding van hun docenten, STINAPA staff en ook leden van de Echo Foundation. Er werden Wayaka,  Kibrahacha, Watakeli, Druif’i Laman, Kalbas, Pal’i Sia, Kenepa, Shimaruku, Oliba en Hoba boompjes geplant.  Door deze inheemse bomen te planten probeert STINAPA de biodiversiteit in het Washington Slagbaai National Park te herstellen.

STINAPA is zeer dankbaar aan iedereen die heeft geholpen om van dit evenement een succes te maken. Een speciale dank gaat uit naar Kentucky Fried Chicken die kadootjes heeft gesponsord en ook aan Echo Foundation en alle vrijwilligers.

Deel dit artikel

RocargoRocargo