Nieuws van Bonaire

BES-eilanden en ministeries werken aan betere en betaalbare kinderopvang

De deelnemers aan de meeting op Saba over het BES(t) 4 Kids-programma.

De deelnemers aan de meeting op Saba over het BES(t) 4 Kids-programma.

 

Door René Zwart©

Saba – Vertegenwoordigers van Bonaire, Sint Eustatius en Saba en van de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zijn woensdag en donderdag bijeengekomen op Saba voor het voorbereiden van het BES(t) 4 Kids-programma voor kinderopvang en naschoolse activiteiten dat in januari begint.

Er wordt gewerkt aan een meerjarenplan dat de stappen beschrijft die het Rijk en de drie bijzondere gemeenten nog moeten zetten waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke behoeften van elk der eilanden. Tijdens de bijeenkomst op Saba werd ook de financiering voor BES (t) 4 Kids besproken. Het ministerie van SZW stelt structureel 3 miljoen euro beschikbaar voor kinderopvang vanaf 2019. Deze gelden worden verdeeld over de drie eilanden.

BES(t) 4 Kids is bedoeld voor 0- tot 12-jarigen en omvat dagopvang en naschoolse activiteiten. Via het programma willen de overheden de kwaliteit van de kinderopvang in Caribisch Nederland verhogen en tegelijkertijd betaalbaar houden voor alle ouders. Er wordt onder meer fors geïnvesteerd in de opleiding van werknemers in de kinderopvang.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo