Nieuws van Bonaire

Belastingschuld ? Vanaf heden kan er beslag gelegd worden op uw voertuig

Kralendijk – De Belastingdienst CN gaat starten met een nieuw systeem van beslag leggen. Wanneer een belastingplichtige  weigert om aan zijn belasting- en betalingsverplichtingen te voldoen kan dit instrument worden toegepast. Het is een scherm  dat op de voorruit van de auto wordt geplaatst,  waardoor deze  niet meer gebruikt kan worden. Zorg er voor dat u uw belastingen op tijd betaalt, zodat u hier niet mee te maken krijgt.

Deze manier van beslag leggen vindt plaats, nadat er de nodige communicatie richting belastingschuldige heeft plaatsgevonden. Alleen als die er voor kiest om niet te betalen, rest de Belastingdienst geen andere optie dan de inzet van dit instrument.

Het kan  worden toegepast bij alle soorten belastingschulden, zoals inkomstenbelasting, vastgoedbelasting, loonbelasting. Op Bonaire wordt het instrument in samenspraak met het Openbaar Lichaam ook ingezet wanneer eilandelijke belastingen, zoals de motorrijtuigenbelasting, niet zijn betaald.

Uiteraard heeft het de voorkeur om dit instrument niet op uw voertuig te plaatsen. Betaal daarom uw belastingen tijdig. Mocht u twijfelen of er nog openstaande schulden zijn, dan kan de Belastingdienst u uiteraard een overzicht verstrekken. Indien  u hierover vragen heeft, neem dan contact op met de Belastingdienst CN, afdeling invordering,  via telefoonnummer 715 8585.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo