Nieuws van Bonaire

Romeinse sla besmet met E.coli bacterie

Kralendijk – Het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) ontving verontrustende informatie omtrent Romeinse sla. Romeinse sla is besmet met de toxine-producerende bacterie Escherichia coli (E. coli). Deze bacterie kan bij besmetting ernstige gevolgen voor de gezondheid vormen.

Hoewel E. coli  onder normale omstandigheden geen ziekte veroorzaakt bij de mens, is het de meest voorkomende verwekker van urineweginfecties. Bepaalde varianten kunnen ook maagdarmklachten veroorzaken met soms ernstige bijkomende ziekteverschijnselen. E. coli kan zowel binnen als buiten de darm infecties veroorzaken.

Het OLB waarschuwt alle inwoners van Bonaire om vooralsnog geen Romeinse sla te kopen noch te consumeren. Ook niet als deze grondig gewassen is. Dit is een hardnekkige bacterie die zich niet makkelijk laat wegspoelen. 

Wij houden u op de hoogte zodra bekend is dat Romeinse sla geen gevaar meer vormt voor de gezondheid. De Romeinse sla uit nederland is geen gevaar voor de gezondheid.

Deel dit artikel