Nieuws van Bonaire

Het behandelcentrum voor kind & Jeugd van Mental Health Caribbean (MHC) heeft een nieuwe naam

Foto - Roelton Thode

Foto – Roelton Thode

Kralendijk. Mental Health Caribbean heeft een nieuwe naam gekozen voor het onlangs geopende zorgcentrum. De naam “HI5” werd gekozen via wedstrijd waar jongeren een naam en omschrijving konden insturen.

Yandra Anthony (14) is het creatieve brein achter de nieuwe naam van het behandelcentrum voor kind & jeugd van MHC. In totaal heeft MHC 80 inzendingen voor de naamwedstrijd ontvangen. MHC is erg blij met de hoeveelheid van inzendingen en wil hierbij ook iedereen bedanken voor het inzenden van de creatieve namen.

De namen zijn zorgvuldig door een selectiecommissie bekeken en besproken uiteindelijk is er voor de naam Hi5 gekozen, bedacht door Yandra Anthony. Er is gekeken of de naam een leuke betekenis heeft, of de naam bij de doelgroep past en of het uit te spreken is voor mensen op alle eilanden inclusief Nederland. De beschrijving die Yandra Anthony gestuurd heeft sprak de commissie erg aan. Yandra’s letterlijke beschrijving is als volgt;


A happy face and a HI is warm, welcome and to accompany by a smile.
Doctors give children a HI5 to make us feel okay and accepted.
5 fingers
Strength
Love
Protection
Acceptance
Guidance”

MHC wilt dat als kinderen naar het behandelcentrum toe komen ze zich welkom, geaccepteerd, geliefd, sterk voelen en het gevoel krijgen dat ze de juiste begeleiding krijgen. Yandra heeft met haar beschrijving meteen benoemd wat MHC voor alle kinderen wil betekenen die in behandeling zijn en zijn daarom tevreden met de naam HI5.

MHC wil Yandra Anthony van harte bedanken voor het bedenken van de naam.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo